nieuws

27 mrt 2014, 14:02

Datum inschrijving 4 Mijl van Groningen bekend: dinsdag 15 april!

Datum inschrijving 4 Mijl van Groningen bekend: dinsdag 15 april!

Hardlopers opgelet! Dinsdag 15 april start de inschrijving voor de 4Mijl van Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zondag 12 oktober is de 28e editie van de 4 Mijl van Groningen. Nieuw dit jaar is dat de inschrijving op twee momenten is. Op dinsdag 15 april om 18.00 uur start de inschrijving voor recreanten en wedstrijdlopers en twee dagen later, op donderdag 17 april start om 10.00 uur de inschrijving voor de Bedrijvenloop en Jeugdloop. De Brandwondenstichting, is dit jaar het goede doel van de 4 Mijl van Groningen.

 

Splitsing start inschrijving

 


De 4 Mijl van Groningen bestaat uit de Dagblad van het Noorden Recreantenloop, wedstrijdloop, bedrijvenloop, GasTerra jeugdloop voor scholen en verenigingen en natuurlijk de Charity Run speciaal voor het goede doel.  De keuze voor het splitsen van inschrijving zit voornamelijk in het feit dat de DvhN Recrantenloop, de grootste groep, elk jaar zo snel vol zit en de Bedrijvenloop minder snel vol zit. Daarnaast is gekozen voor verschillende tijdstippen, omdat werkenden overdag niet altijd in de gelegenheid zijn om zich in te schrijven en bedrijven juist wel. Gezien het feit dat jaarlijks meer dan tweeduizend mensen op de wachtlijst komen, dient de organisatie dit jaar een verzoek in bij de overheden voor 21.500 lopers. Dat is en vermeerdering met vijfhonderd lopers ten opzichte van 2013.

 

Bedrijven wedstrijd- en recreantenloop

 

Ieder jaar doen er meer dan duizend teams mee aan de 4 Mijl Bedrijvenloop. Het ene bedrijf doet mee vanwege de gezelligheid en het andere bedrijf om te winnen. Om de competitiedrang te bevorderen van die laatste categorie, maar ook de mogelijkheid te bieden aan de minder geoefende loper om mee te doen, zijn er twee categorieën binnen de Bedrijvenloop: de Bedrijven recreanten- en Bedrijven wedstrijdloop. In 2013 is dit voor het eerst gesplitst.

 

De Bedrijven Wedstrijdloop start in startvak 1, vlak achter de individuele wedstrijdatleten. In dit team mogen alleen medewerkers van het bedrijf meelopen, dus géén gastlopers. Elk bedrijf mag 1 team mee laten doen in deze categorie. De Bedrijven Recreantenloop start vanaf startvak 2. Uiteraard mogen in deze categorie ook (zaken)relaties meedoen in het team. Er is geen maximum aan het aantal gastlopers binnen een Bedrijven Recreantenloopteam.

 

Goede doel: Brandwondenstichting

 

 

Brandwonden zijn de meest ernstige verwondingen die je kunt oplopen. Ze maken je huid kapot en daardoor ben je extreem kwetsbaar voor infecties. Het Martini Ziekenhuis te Groningen heeft daarom een speciaal Brandwondencentrum. Met de opbrengsten kan het Groningse brandwondencentrum een speciale verbandwisselkamer voor kinderen bouwen. Een ruimte die volledig is afgestemd op het kind en waar alles om te doen is om de patiëntjes af te leiden en zo de pijn te verlichten. Per ingeschreven loper gaat er € 0,50 naar het goede doel. Voor bedrijven is dit € 28,- en per jeugdloper € 0,25. Meer informatie over de Brandwondenstichting is te vinden op www.brandwondenstichting.nl.

 

 

4 Mijl Clinics

 

 

Om de loper op een nog betere en meer verantwoorde, gezonde manier voor te bereiden voor de 4 Mijl kan zowel de beginnende als de gevorderde loper zich inschrijven voor de 4 Mijl Clinics. Deze  worden zes weken lang door ervaren trainers gegeven op verschillende locaties in Groningen, Drenthe en Friesland en starten eind augustus. Deelnemers aan de 4 Mijl Clinics ontvangen alleen nog een gegarandeerd startbewijs als zij aan minimaal 3 clinics hebben deelgenomen, gehouden in week 35 t/m 39.