nieuws

22 aug 2000, 00:12

D66 raadsleden richten in Haren steunfractie op via Internet

D66 in Haren heeft eind juni een elektronische steunfractie (e-fractie) opgericht en is positief over de ervaringen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Inmiddels doen zeven mensen mee met deze nieuwe vorm van discussieren over lokale politiek via het internet in Haren Fractievoorzitter Menno Visser is tevreden. "Ondanks de vakantie zijn in de afgelopen 7 weken 28 berichten door de deelnemers naar elkaar verstuurd. De onderwerpen varieerden van het azielzoekerscentrum en Hortus tot baatbelasting en de vekeersmaatregelen op de Rijksstraatweg".
De deelnemers vinden het een gemakkelijke manier om mee te denken. Ze kunnen berichten lezen en versturen op een moment dat het ze uitkomt. En het kost weinig tijd. De discussie levert ook nieuwe idee├źn op. Een e-fractielid heeft voorgesteld voor de nieuwe asielszoekers een elektronisch
prikbord op internet te maken, gekoppeld aan de pagina van de gemeente Haren. Daarin kunnen burgers en asielzoekers vraag en aanbod op elkaar afstemmen. Bijv. een uur Nederlandse les tegen een uur grasmaaien. In de gemeente Woudrichem werkt zo iets goed. Visser: "Dat idee wil ik inbrengen als het azielzoekerscentrum weer aan de orde is in de gemeenteraad". Ook niet-leden van D66 kunnen meedoen aan de e-fractie. Meer informatie is te vinden via http://www.go.to/D66Haren. Een berichtje naar D66Haren@planet.nl is voldoende voor aanmelding.