nieuws

09 okt 2001, 00:12

D66 Groningen opent discussie over WAO; ‘Hoe lossen we dat probleem op?’

D66 afdeling Groningen heeft in het kader van de komende tweede Dag van de Sociale Zekerheid een discussiepagina geopend op haar website over de WAO (www.welcome.to/d66groningen).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De sociaal-liberalen roepen de burgers en deskundigen op om met haar mee te denken over hoe het verder moet met de WAO. Na de publicatie van het rapport Donner moet er doorgegaan worden met de aanpak van de WAO problemen. Die discussie moet niet worden uitgesteld tot de Tweede Kamerverkiezingen. Het kan en mag niet zo zijn dat door onenigheid in de politiek de arbeidsongeschikten in de kou blijven staan. In het belang van de arbeidsongeschikten moet er voor gezorgd worden dat er een nieuw arbeidsongeschiktheidsysteem ontstaat die goed rekening houdt met uitvoerbaarheid en rechtvaardigheid en arbeidsongeschikten weer ziet als mensen die kunnen meedoen aan de samenleving.
De meningen van de deelnemers aan de discussie zullen mee worden genomen tijdens de Dag van de Sociale Zekerheid op maandag 8 oktober. Op die dag zal het D66 Tweede Kamerlid Arthie Schimmel de stad Groningen bezoeken. Die dag zal worden afgesloten met een forumdiscussie in de Bonte Koe. De D66 Tweede Kamerfractie kan de meningen en standpunten meenemen bij de behandeling van het rapport Donner in de Tweede Kamer. Voor de sociaal liberalen is het van groot belang te luisteren naar de mening van de bevolking op dit lastige onderwerp. Het moet nu een keer echt goed gaan. Nadere informatie over die dag volgt later.