nieuws

22 apr 2001, 00:12

D’olle Grieze 30 april in oranje sferen

Op maandag 30 april wordt Koninginnedag gevierd; traditiegetrouw is de toren dan open voor het publiek. Bij wijze van uitzondering worden bezoekers in de gelegenheid gesteld door te klimmen tot en met de derde trans; deze trans is normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk. Ook dit jaar is dit weer mogelijk!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ter gelegenheid van deze dag zijn er extra attracties. Voor maar f 7,50 kan men bij de kassa van de Martinitoren een entreebewijs inclusief een borrelglas met daarop de afbeelding van de Martinitoren kopen. Boven kan men tegen inlevering van het toegangskaartje dit glaasje gratis laten vullen met Hooghoudt's oranjelikeur Wilhelmus. Voor de kinderen is er gratis sinaasappelsap.
Een drankje op de toren? Niets nieuws onder de zon! Want lokt nu het vergezicht menig torenbezoeker naar boven, ooit was dit anders. In de zeventiende eeuw verdiende de torenwachter een centje bij door boven in de toren geestrijk vocht en tabak te verkopen. In 1638 stak het stadsbestuur hier een stokje voor en moest hij zijn clandestiene kroeg sluiten. Datum: 30 april Koninginnedag Plaats: Martinitoren Tijd: 11.00 – 17.00 uur Vanaf 1 mei zal de toren weer dagelijks geopend zijn voor het publiek.