nieuws

27 aug 2001, 00:12

Cultuurfestival Noorderzon breekt bezoekersrecords

Het noordelijke cultuurfestival Noorderzon heeft zondag met meer dan 120 duizend bezoekers de meest succesvolle editie uit zijn bestaan afgesloten. In 2000 trok het festival nog zeker tienduizend bezoekers minder.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens Noorderzon worden tien dagen lang op tientallen locaties in en rond het Groninger Noorderplantsoen meer dan honderd verschillende theatervoorstellingen gegeven door toneel-, dans-, cabaret- en varietégezelschappen uit binnen- en buitenland.
Eén van de redenen voor de stijgende bezoekersaantallen was het meewerkende weer. Opvallend was dit jaar ook het toenemende aantal tieners en twintigers dat het festival bezocht. Het trekken van jongeren was één van de belangrijkste doelstellingen waarmee de Engelse regisseur en artiest Mark Yeoman vorige jaar aantrad als nieuwe directeur van Noorderzon.
De organisatie is zeer tevreden, temeer daar het festival net als vorige jaar uit de rode cijfers blijft. De toekomst van Noorderzon is, mede door de hoge bezoekersaantallen en de hoge bieromzet, zeker enkele jaren veilig gesteld. Bij eerdere edities draaide het festival nog netto verlies.