nieuws

01 sep 2000, 00:12

Crèmekleurige collegekaarten bezorgen RuG handenvol werk

Het hoofd van de Centrale Studentenadministratie van de Rijksuniversiteit kan er gelukkig om lachen: de twintigduizend collegekaarten die handmatig met streepjescodes beplakt moeten worden. Door een klein foutje in het ontwerp is de ondergrond van de codes een fractie te crèmekleurig om door de RuG-scanners gelezen te kunnen worden. Stickertjes met de barcode op een witte ondergrond moeten nu uitkomst bieden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Het werkt heel verbroederend, samen stickers plakken’, grinnikt CSA-hoofd J. Cuperus. Elf uitzendkrachten lijmen de komende dagen de tienduizenden stickers netjes recht op de collegekaarten. Het is niemands fout, beklemtoont Cuperus. ‘Het is fractie van een kleurnuance’, legt ze uit. ‘Normaal gesproken zou het geen probleem moeten opleveren.’ Financieel heeft het weinig consequenties voor de universiteit: de uitzendkrachten waren toch al ingehuurd om de administratieve rompslomp die de studentinschrijvingen met zich meebrengen te verwerken.
De nieuwsgierige studenten, die graag precies willen weten wat er onder het stickertje zit, vormen vooralsnog het grootste probleem. De eerste studiebollen hebben zich inmiddels alweer gemeld voor een nieuw exemplaar. ‘En vergeet vooral de slijtage niet’, waarschuwt Cuperus. ‘Eén glas bier over de collegekaart en het stickertje spoelt eraf.’