Nieuws

Coronacijfers in Groningen stabiliseren zich: gemiddeld dertig besmettingen per dag

De coronacijfers in de gemeente Groningen lijken zich te stabiliseren. Het RIVM telde maandagmiddag 29 nieuwe positieve gevallen. Dat is er eentje minder dan het zevendaagse gemiddelde. Er liggen op dit moment twaalf patiënten met corona in een van de Groningse ziekenhuizen.


Leestijd: 1 minuut

Coronacijfers in Groningen stabiliseren zich: gemiddeld dertig besmettingen per dag
Coronacijfers in Groningen stabiliseren zich: gemiddeld dertig besmettingen per dag

De cijfers in de gemeente Groningen schommelen al wekenlang tussen de twintig en dertig met soms uitschieters naar boven of beneden. Een week geleden noteerde het RIVM 27 nieuwe besmettingen. Een week daarvoor ging het om 42 nieuwe positieve gevallen. 

Provincie Groningen
In de hele provincie Groningen noteerde het RIVM maandag zestig nieuwe besmettingen. Het zevendaagse gemiddelde staat nu op 64 positieve testen per dag. Een week geleden ging het nog om 45 nieuwe besmettingen. Twee weken terug noteerde het RIVM 89 besmettingen op één dag. 

Landelijke cijfers
In het hele land kwamen er maandag 2.275 nieuwe besmettingen bij. Dat was iets lager dan het zevendaagse gemiddelde van 2.345 nieuwe besmettingen. In het hele land schommelen de cijfers al zo’n twee weken tussen de 2.000 en de 3.000 besmettingen per dag. 

Ziekenhuiscijfers
Op dit moment liggen er twaalf patiënten met corona in een van de Groningse ziekenhuizen, waarvan vijf op de intensive care. Een week geleden ging het nog om 17 ziekenhuisopnames, waarvan vier op de IC. In het hele land liggen nu 703 coronapatiënten in het ziekenhuis. Het is voor het eerst sinds twee weken dat de grens van 700 patiënten weer is doorbroken. Er liggen 199 patiënten op de IC en dat is er eentje minder dan op zondag. Wel nam het aantal patiënten op de verpleegafdelingen toe met 33 ten opzichte van zondag. 

Volgens het LCPS is de instroom van nieuwe patiënten gestabiliseerd. Wel is het opvallend dat de instroom van patiënten nog vrij hoog is ten opzichte van de dalende besmettingscijfers. “Ik had een snellere daling verwacht”, zegt Ernst Kuipers namens het acute zorgnetwerk.