nieuws

04 apr 2017, 11:11

Corné van Willigen (Hificorner.nl) wint Paul Dijkstra Award

Corné van Willigen (Hificorner.nl) wint Paul Dijkstra Award

Corné van Willigen van Hificorner.nl heeft maandag in De Coendersborg in Groningen de Paul Dijkstra Award gewonnen. Dat is een prijs van de Jongeren Commerciële Club Groningen (JCC) en de Commercieele Club Groningen (CCG) voor een jonge, innovatieve en veelbelovende ondernemer. Van Willigen, die zelf niet aanwezig was, liet in de verkiezing Laura Wilpstra van Walnutt en Jurjen Smeenk van De Roemer achter zich. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van Willigen reageerde vanuit Spanje met blijdschap op het winnen van de prijs. “Ik kon er helaas vanwege belangrijke zaken op het laatste moment niet bij aanwezig zijn en dat is ontzettend jammer. Het is namelijk een enorme eer om deze award te winnen. Ik ben er heel erg trots op.” Gert Westerhof, algemeen manager bij Hificorner.nl kreeg namens Van Willigen de prijs uit handen van Paul Dijkstra.

De Paul Dijkstra Award is vernoemd naar het CCG-erelid Paul Dijkstra, die ook dit jaar weer in de jury zat. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een actief lid van de Jongeren Commerciële Club, die zelfstandig ondernemer is of eigenaar is van een bedrijf. Criterium is dat het bedrijf innovatief is en dat het bedrijf ook van speciale betekenis is voor Groningen. De jury bestaat uit bestuursleden van de JCC en de CCG en naamgever Paul Dijkstra.

Hificorner.nl is volgens Van Willigen dé online en offline audio-video en HiFi-specialist van de Benelux. Het bedrijf Winkels in Amersfoort en Groningen en bestiert via het internet een afzetmarkt in heel West-Europa. “We zetten heel erg sterk in op ‘omnichannel’, oftewel de combinatie van offline en online. Dat maakt ons in deze markt heel erg uniek”, zegt Van Willigen zelf. Volgens de jury is HiFi Corner dan ook het bewijs dat online en offline heel erg goed samen kunnen gaan.

Laura Wilpstra van Walnutt greep dit jaar net naast de prijs. Walnutt profileert zichzelf als gamechanger in assessment. “Wij combineren gaming en assessment tot een assessmentgame, die competenties en persoonlijkheidskenmerken van werknemers in kaart kan brengen”, legt Wilpstra uit. De jury voorziet een grote toekomst voor Walnutt. “Ze brengt innovatie teweeg in een saaie markt”, zegt Lars Evers namens de jury. “Met zo’n product worden assessments een stuk aangenamer en dat kan wel eens heel groot worden.”

Ook Jurjen Smeenk van Wijnhandel De Roemer aan de A-straat in Groningen was genomineerd voor de prijs. Hij bouwt sinds drie jaar aan een winkel waar beleving en passie voorop staan. “We willen wijn weer wat meer laagdrempelig maken”, zegt Smeenk.  Volgens de jury is Smeenk een rasondernemer die op een heldere manier nadenkt over hoe hij z’n bedrijf verder wil laten groeien. “Je ziet aan hem de passie voor het vak en het product en dat zorgt ervoor dat hij z’n doelen gaat halen”, zegt jurylid Evers.

De jury bestond dit jaar naast Paul Dijkstra ook uit Bart Joling, Bowy Odink (beiden JCC), Lars Evers en Johan Lindemulder (beiden CCG). Eerdere winnaars van de prijs waren onder andere Christian Branbergen (Dataprovider), Berend Ziengs (De Schoenenfabriek) en Jurriaan Wentink (iWink). De prijs bestaat uit een beeld en een cheque van 1500 euro, waarmee het lid professionele adviezen kan inwinnen van een van de CCG-leden.

(Foto: Koos Boertjens)