nieuws

19 apr 2001, 00:12

Concert Buena Vista Social Club gaat gewoon door

Het concert van het Cubaanse muziekgezelschap Luis Frank y su tradicional Habana & members of the Buena Vista Social Club in de Oosterpoort op 3 juni gaat gewoon door. Dat heeft Mojo Concerts dinsdag bekendgemaakt om duidelijkheid te scheppen in de verwarring die was ontstaan over het al dan niet doorgaan van het optreden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De dood van violist Pedro Depestre, eerder lid van de Buena Vista Social Club, zorgde ervoor dat veel mensen zich afvroegen of de band Nederland nog wel zou aan doen. Depestre zakte afgelopen weekend in elkaar tijdens een concert in Bazel. Hij overleed ter plaatse.
,,Buena Vista Social Club was een gelegenheidsformatie, waarvan de leden inmiddels allen in andere bands zitten of een solocarière zijn begonnen'', verduidelijkt Mojo in een persbericht. De groep die volgende maand in Groningen op de planken staat, is volgens Mojo een andere groep. Hierin zitten wel oud-leden van the Buena Vista Social Club.
Sinds het succes van hun cd met gitarist Ry Cooder (1997) worden de musici van de Buena Vista Social Club beschouwd als reizende ambassadeurs van de Cubaanse cultuur. De oudste leden van de groep zijn tussen zeventig en tachtig jaar oud. In 1999 bezorgde het succes van de film Buena Vista Social Club van de Duitse regisseur Wim Wenders de internationale carrière van de Cubaanse groep nieuwe impulsen.