nieuws

09 okt 2001, 00:12

Computerspel neemt Europese gebouwen onder vuur

Er komt een tweede versie van het beruchte schietspel Virtual Gotcha waarin opnieuw een gebouw onder vuur komt te liggen. De eerste versie van het spel, waarin de spelers het gebouw van de Informatie Beheer Groep (IBG) moesten opblazen, zorgde voor veel opschudding.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In Virtual Gotcha 2, dat in december uitkomt, richten de beschietingen zich op een locatie binnen Europa. Wat echter het precieze doelwit wordt, wil de bedenker van het spel, het Groningse internetbedrijf Studenten.net, niet verklappen. “Want dan is het hele verrassingseffect weg en dat is juist het leuke,” vindt communicatiemanager Heinrich Naumann van Studenten.net. Een tipje van de sluier wil hij wel oplichten: “Het gaat in ieder geval om een instelling, bedrijf of instituut waar veel mensen mee te maken hebben.”
Ondanks de overeenkomsten met de aanslagen op het World Trade Center in New York, vindt Naumann het niet misplaatst om het spel nu op de markt te brengen. “In elk computerspelletje komen wel beschietingen voor. En bovendien: in dit spel wordt niks opgeblazen. Dàt zou pas ongepast zijn. Maar we gaan natuurlijk ook niet met tomaten gooien, ” geeft hij toe.
Na de lancering van het eerste deel van Virtual Gotcha zijn er bij het internetbedrijf veel suggesties binnengekomen voor nieuwe doelwitten in een tweede versie. “Vooral de Nederlandse Spoorwegen waren populair, maar er was ook iemand die het ‘torentje van Kok’ voorstelde.”