nieuws

01 okt 2000, 00:12

Computerprogramma van kunstschilder maakt snijden in ratten overbodig

De Groningse schilder Eduard Bezembinder heeft een computerprogramma gemaakt voor het onderwijs aan medische studenten. Dankzij dat programma is het voortaan niet meer nodig om ratten open te snijden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bezembinder heeft geen computer-opleiding maar studeerde aan de Academie Minerva. Nog steeds is zijn hoofdberoep het schilderen. Maar een deel van de kost verdient hij bij de afdeling biologie aan de Rijksuniversiteit. Daar is hij ingeschakeld bij de vormgeving van computerprogramma’s voor het onderwijs. Het betreft het computerprogramma BioCOOT. Daarbij heeft hij het ontleden van ratten visueel inzichtelijk gemaakt.
Dankzij de aldus gerealiseerde computerprogramma’s hoeven echte ratten niet meer opengesneden te worden. Dat is vooral ook gebeurd na klachten van studenten, waarvan er velen steeds meer weerzin kregen tegen wat in hun ogen dierenkwelling is. Bezembinder beschouwt zichzelf beslist niet als IT-specialist, maar vooral als kunstenaar, die vorm geeft aan door anderen ontwikkelde programma’s. Maar toch is hij langzaam maar zeker behoorlijk inde ban van de internetwereld gekomen. Werk van hem is dan ook te zien op een speciale website. Dat is te vinden op het adres: www.bezembinder.com
Meer dagelijks it nieuws op de website van Groningen IT-stad http://www.it-stad.groningen.nl