nieuws

13 feb 2001, 00:12

Commotie in Pvda over Noordzijde; Smink: tegenstanders plegen ‘bedrog’

In de PvdA in Groningen begint commotie te ontstaan over de plannen voor de Nieuwe Noordzijde. Dat meldt vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden. In diezelfde krant beschuldigt wethouder W. Smink tegenstanders van het plan van architect Jo Coenen van ‘bedrog’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een artikel op de openingspagina van het Nieuwsblad van het Noorden van vanmiddag hebben prominente PvdA-ers, waaronder oud-wethouders, kritiek op de wijze waarin de besluitvorming over de Nieuwe Noordzijde binnen die partij heeft plaats gevonden. Het gaat om de oud-wethouders Piet Huisman, Wim Hendriks en Klaas Swaak.
Volgens hen is de zaak nooit eenduidig tijdens een ledenvergadering aan de orde gekomen. Volgens de PvdA-prominenten hebben de leden zich daardoor nooit helder kunnen uitspreken over het plan. Maar het afdelingsbestuur wijst die beschuldiging van de hand. Bestuurslid Sisca Sytema geeft zelfs de data van de vergaderingen waar de stad-Groningse PvdA heeft vergaderd over de Nieuwe Noordzijde.
Op pagina 8 van die krant stelt wethouder Smink dat tegenstanders van de plannen van de Nieuwe Noordzijde steeds betogen dat de opknapbeurt van de Noordzijde er ook wel komt zonder parkeergarage. ‘Maar dat is ronduit bedrog. Zonder garage zal het niet mogelijk zijn middelen te vinden voor de herplaatsing van de winkels die nodig is voor het nieuwe Rode Weeshuisplein’.