nieuws

22 mrt 2014, 10:10 door Hans de Preter

Commentaar: Ton van Kesteren PVV Groningen wacht veel te lang met afstand nemen van Geert Wilders

Overal in Nederland komen berichten over PVV-ers die hun partij verlaten of afstand nemen van de discriminatie door Geert Wilders. Maar vanuit Groningen blijft het oorverdovend stil. Fractievoorzitter Ton van Kesteren in Provinciale Staten doet er goed aan nu toch snel met een verklaring te komen waarin hij glashelder afstand neemt van Geert Wilders’s discriminerende en opruiende uitspraken, want anders is hij al zijn geloofwaardigheid in de Groningse politiek kwijt en wacht hem een cordon sanitaire in Provinciale Staten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van Kesteren staat normaliter vooraan om iedereen de maat te nemen en luidkeels zijn mening over van alles en nog wat te verkondigen. Deze week beschuldigde hij op zijn Twitter account (die we vanmorgen niet terug konden vinden (?) ) de PvdA zelfs van fascisme. Dit na een aanvaring met een Statenlid van de PvdA dat zich niet had kunnen beheersen en die Van Kesteren had aangevallen. Dat was inderdaad een politieke doodzonde van dat Statenlid, dat daarvoor zijn excuses heeft aangeboden, en terecht.

 

Maar nu is de vraag aan de orde of Ton van Kesteren zelf discrimineert. Vindt hij “dat er minder Marokkanen” moeten zijn in Nederland, ja of nee? In het verleden nam Van Kesteren ook geen afstand toen de PVV – leider toen deze alle Polen over een kam scheerde en daarmee dus discrimineerde.

 

Geert Wilders is duidelijk een soort heilige Messias voor Ton van Kesteren. Maar heiligen bestaan niet, zeker niet in de politiek. Dus kom op, Ton van Kesteren: neem afstand van discriminatie, neem afstand van Wilders, wees een kerel en maak jezelf los van de leiband van de griezel goeroe.

 

Dan kun je je zelf weer aankijken in de spiegel en herwin daarmee respect in Groningen, en vooral zelfrespect.

 

Aan jou de keuze.