nieuws

14 jun 2013, 10:10

Commentaar: Komst IBM naar Groningen in meerdere opzichten top-nieuws voor Stad

Het Dagblad van het Noorden had vanmorgen een voor Groningen knallende primeur. De krant meldt dat ICT-reus IBM Groningen heeft gekozen als vestiging voor een belangrijk nieuw bedrijfsonderdeel, waar honderd tot vierhonderd mensen komen te werken. Volgens het artikel van verslaggever Richold Brandsma gaat het om een bedrijfsonderdeel dat zich bezig gaat houden met onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen op computergebied.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgende week worden officiële mededelingen verwacht, maar datgene wat nu al bekend is geworden is supernieuws voor Groningen.


Op de eerste plaats vanwege het grote aantal nieuwe banen.

 

Op de tweede plaats omdat het een erkenning is voor het Groningse toponderwijs aan RUG en Hanzehogeschool waar IBM haar specialisten vandaan hoopt te halen.


Maar op de derde plaats omdat IBM zich zou willen vestigen in de binnenstad: het voormalige gebouw van Randstad aan het Gedempte Zuiderdiep zou daarvoor in beeld zijn.


Dat laatste is een enorme opsteker voor de binnenstad. Daar heeft de detailhandel het moeilijk, en Groningen zet alles op haren en snaren om de binnenstads-economie te versterken.


Vorige week was er ook al prachtig nieuws voor Groningen, namelijk het feit dat de gemeente Groningen de panden van Springs kon kopen aan de Grote Markt-oostzijde, op de hoek vande Grote Markt en de Poelestraat. Daardoor kan daar nu veel grotere commercie komen: wellicht zelfs de Bijenkorf of anders een groot hotel. Dat brengt dan eindelijk de gewenste reuring.


En nu komt een andere grote particuliere werkgever, IBM, daar nog eens bij in de binnenstad. Allemaal mooie opstekers voor Groningen  zo lijkt het. Na al het slechte economische nieuws van de laatste tijd, en het nieuws over de aanstaande mega-bezuinigingen zijn dat toch wel mooie opstekers aan de vooravond van de zomervakantie.

www.dvhn.nl