nieuws

29 mei 2000, 00:12

Comité: ‘Parkeergarage onmogelijk tegen te houden’

Het Comité Geen Gat in de Grote Markt denkt een referendum over een parkeergarage te zullen winnen! Maar daarmee is een parkeergarage toch niet tegen te houden, zo verwacht men. Ra, ra hoe kan dat?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Comité Geen Gat in de Grote Markt heeft al de eerste honderden handtekeningen ingezameld om daarmee een referendum aan te kunnen vragen. Daarvoor zijn eerst 2100 handtekeningen nodig.
Woordvoerder Evert Hassink verwacht dat het voor het Comité geen probleem zal zijn om deze in sneltreinvaart in te zamelen.
‘We worden gesteund door veel organisaties, dus dat lukt zeker’. Wanneer deze er zijn kan de gemeenteraad zich over de aanvraag buigen. Daarna zijn er nog eens 4000 handtekeningen nodig, en ook dat is voor het Comité geen probleem, zo verwacht Hassink.
‘We denken zelfs dat we het referendum over de parkeergarage uiteindelijk wel zullen winnen’. Maar dat wil niet zeggen dat de parkeergarage daarmee van de baan is.
‘Nee, om de garage tegen te houden is er bij het referendum een opkomstpercentage nodig van zestig procent. Die hobbel is vrijwel onmogelijk te nemen.’, aldus Hassink. Volgens hem heeft de gemeente in de voorwaarden voor het referendum bijna onmogelijk gemaakt om de Grote Markt plannen tegen te houden. ‘Wij zijn dan ook niet tevreden over de procedure. Daarom gaan we in elk geval maar voor de morele overwinning’, aldus Hassink.