nieuws

13 nov 2000, 00:12

Comité Geen Gat in de Grote Markt begint campagne

Het comité Geen Gat in de Grote Markt (GGGM) begint een grote publiciteitscampagne. Met huis-aan-huis folders en bezoeken, informatiekraampjes wil het comité Stadjers overhalen om op 21 februari tegen de gemeenteplannen voor de Grote Markt te stemmen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Evert Hassink van het comité is de uitdaging niet zozeer om mensen van de onzinnigheid van de plannen te overtuigen, maar om ze over te halen ook echt te gaan stemmen.' Voor dit doel zullen vrijwilligers informatiekraampjes bemannen en bij de mensen langs gaan. Overal in de stad verschijnen de groen-blauwe posters van het comité met een vervaarlijk hellende Martinitoren erop.
Het comité verwacht een forse campagne van de voorstanders van de plannen omdat er grote financiële belangen op het spel staan. 'Maar daar zijn we niet bang voor. Ik denk niet dat veel geld de mening van de Groningers kan veranderen.', aldus Hassink. Van haar kant roept het comité stadjers op om geld te storten voor de campagnekas die nog niet erg leeg is. Ook zegt het comité de gemeente goed in de gaten te zullen houden om te verzekeren dat die zich neutraal opstelt, zoals de referendumverordening voorschrijft.