nieuws

06 dec 2018, 15:03

CNN ziet Groningen als beter alternatief voor Amsterdam

CNN ziet Groningen als beter alternatief voor Amsterdam

Als het aan CNN ligt, dan gaan alle toeristen in Nederland niet naar Amsterdam, maar naar Groningen. De Amerikaanse nieuwszender publiceerde donderdag een reisgids met de zeventien beste locaties in Europa om een bezoekje aan te brengen. Groningen staat als enige Nederlandse stad in die lijst.  

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

"Groningen is jong en hip", zo begint het artikel over de stad. "Groningen is een winnend alternatief voor Amsterdam. Je hebt er de kanalen en de klassieke Nederlandse gebouwen, maar zonder hordes toeristen. De fiets is 'king' in de stad, want de tweewieler is het meest gebruikte transportmiddel in de stad."

De lezers worden aangespoord om een fiets te huren en de stad te ontdekken. Ook krijgen ze als tip om de Martinitoren te beklimmen, te ontspannen in het Noorderplantsoen of te brunchen bij Bakkerij Blanche. 

Naast Groningen hebben ook steden als Athene, Düsseldorf, Wroclaw, Brugge, Salzburg en Pompeï een plekje gekregen in de lijst, die je hier kunt vinden

De lijst is bedoeld als een hedendaagse "Grand Tour", verwijzend naar de reis die welvarende mannen en vrouwen in de achttiende en negentiende eeuw door Europa maakten.