nieuws

17 mei 2013, 10:10

City of Talent zoekt originele talenten uit Groningen

Vanaf vrijdag 17 mei is een tiental Groningse kunstenaars en wetenschappers zichtbaar op grote borden in het centrum van Groningen. Twee borden zijn nog leeg. Kunstenaars en wetenschappers die vóór 29 mei hun ‘proof of talent’ wereldkundig maken op www.cityoftalent.nl/expo, maken kans om vanaf 1 juni, tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap, nog een week op één van deze billboards te staan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op  www.cityoftalent.nl/expo is net als in 2011 een online expositieruimte ingerichtnwaar talent zich kan presenteren. Hoe meer Facebook ‘likes’ een upload heeft, hoe groter de kans op een plaatsing op één van de borden in de binnenstad van Groningen.
 

In 2011 won het dj-producers-trio Noisia met 1598 likes en eindigde comedy- en theatergezelschap Stranger Things Have Happened met 1113 likes op de tweede plaats. Tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap wonnen ze respectievelijk de gouden en zilveren ‘like’ en waren zij nog een week lang zichtbaar op billboards in
de binnenstad van Groningen.


De Nacht van Kunst & Wetenschap


De billboards fungeren tevens als bewegwijzering voor De Nacht van Kunst & Wetenschap. Dit jaar is het thema van het evenement energie. Op de andere zijde van de borden is een deel van de programmering van De Nacht van Kunst & Wetenschap te zien.
De online en offline expositieruimtes zijn net als De Nacht van Kunst & Wetenschap onderdeel van de ‘Groningen, city of talent’ campagne van het Akkoord van Groningen.


Op de hoogte gehouden worden? Volg @CityofTalent en @denacht op Twitter of op www.Facebook.com/cityoftalent en www.Facebook.com/denachtvankunstenwetenschap