nieuws

27 nov 2000, 00:12

Chemisch bedrijf Neste van Rotterdam naar Groningen

Het chemische bedrijf Neste neemt volgende maand een definitieve beslissing over een waarschijnlijke verplaatsing van haar vestiging in Rotterdam (Europoort) naar de provincie Groningen. In het Chemiepark Delfzijl heeft het bedrijf nu al een vestiging en daar overweegt het alle Nederlandse productie-activiteiten te concentreren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Neste Resins is producent van lijmen en harsen met vestigingen in de Europoort en Delfzijl. Volgens het blad Sal-uut van Akzo Nobel wil Neste haar vestiging in de Europoort sluiten omdat het er, ondanks een ingrijpende reorganisatie, maar niet in slaagt om een gezond financieel resulatat te behalen. In het belang van de continuïteit van de onderneming moeten er nu drastische maatregelen genomen worden.
Daarom overweegt het bedrijf nu om haar productie maar helemaal in Delfzijl te concentreren, aldus Henk van Wiefferen, hoofd personeelszaken. Hij benadrukt dat het nog geen definitief besluit is. Medio december is er meer duidelijkheid, zo verwacht hij. Maar mocht de concentratie in Delfzijl doorgaan, dan betekent dat een versteviging van de chemische industrie in de provincie Groningen, en van het Chemie Park Delfzijl in het bijzonder. ‘Dat is dan inderdaad slecht nieuws voor Rotterdam en de Europoort, maar goed nieuws voor het Noorden’, aldus Van Wiefferen.