nieuws

28 okt 2000, 00:12

Cees Witvliet (Essent) voortaan Officier in Orde van Oranje Nassau

Commissaris der Koningin in de provincie Overijssel Hendrikx heeft donderdagmiddag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de in Groningen wonende, onlangs vertrokken Essent-directeur C. Witvliet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Drs. ing. C.Witvliet kreeg de onderscheiding donderdag 26 oktober tijdens zijn afscheidsreceptie in Schouwburg Odeon in Zwolle. Witvliet is jarenlang actief geweest in het Groningse zakenleven en was ook zeer actief betrokken bij de ontwikkeling van de glasvezelkabel en van Essent Kabelcom. Dat dit kabel-onderdeel van Essent in Groningen het hoofdkwartier heeft gevestigd is mede aan hem te danken geweest.
Volgens de gemeente Groningen heeft Witvliet in zijn functie een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen binnen de energiesector in Nederland, en met name aan de mogelijkheden op grotere schaal milieuvriendelijke energie op de markt te brengen. Hij wordt beschouwd als de oorspronkelijke bedenker van het Groene Stroom-concept. Ook zette hij zich in voor kabelcommunicatie en was hij een van de grondleggers van de regionale publieke televisie