nieuws

19 mrt 2001, 00:12

CDjA komt op voor gedoemde Hortus Haren

Het CDjA Groningen is ‘ernstig verontwaardigd’ over het opgeven van de Hortus door de gemeenten Haren en Groningen. ‘’We schreeuwen in Nederland allemaal wel heel hard over de vernietiging van het Afghaanse cultureel erfgoed door de taliban, maar moet je eens kijken hoe we met het onze omgaan’’, plaatst CDjA-voorzitter Bas Krajenbrink de zaak in een breder kader.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Christendemocratische jongeren stellen dat geen enkele Hortus in het land volledig commercieel geëxploiteerd kan worden. ‘’Onbegrijpelijk dus dat dat wel verwacht wordt van de Hortus’’, meent Krajenbrink. Hij wijst erop dat de nieuwe plannen aangeven dat de historische tuin op een verantwoordelijke en efficiënte wijze kan voortbestaan.
‘’De opstelling van de overheid in deze past absoluut niet in het toeristisch beleid van Groningen de afgelopen jaren. De Hortus is een van de grootste toeristische trekpleisters van het noorden en verdient daarom ook een grotere inzet van met name de overheid’’, meent het CDjA.
Om het statement kracht bij te zetten heeft het CDjA tweehonderdvijftig gulden gestort op de rekening van de inmiddels bekende Vriendenkring van de Hortus.