nieuws

08 mrt 2014, 10:10

CDA-lijsttrekker Anne Kuik in race voor titel beste raadslid van Nederland

CDA-lijsttrekker Anne Kuik in race voor titel beste raadslid van Nederland
CDA-lijsttrekker Anne Kuik is in de race om te worden verkozen tot het beste raadslid van Nederland. Vrijdagavond werd bij de tv-uitzending van Pauw en Witteman bekend gemaakt dat Kuik één van de twaalf finalisten is bij de verkiezing van ‘Beste raadslid van Nederland’. Kuik overleefde als enige Groningse raadslid de eerste stemronde. De komende tijd kan er gestemd worden op de twaalf raadsleden. Op 18 maart gaan de vier raadsleden met de meeste stemmen met strijden om de titel tijdens het Festival van de Lokale Democratie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de eerste stemronde kon elke Nederlander een raadslid nomineren en kon er op meerdere raadsleden uit Groningen gestemd worden. In totaal deden er 325 raadsleden mee en werd er 19.118 keer gestemd. Kuik is echter het enige Groningse raadslid dat de tweede ronde van de wedstrijd heeft bereikt. Dat zou ze te danken hebben aan het feit dat de partij onder haar leiding met 2 van de 39 zetels op alle onderwerpen als ‘grote speler’ mee doet aan de debatten en daarin het verschil kan maken. Daarnaast is ze altijd toegankelijk en benaderbaar. ‘Politiek moet je niet opkloppen, maar verbindend en toegankelijk houden’, aldus Kuik.

De tweede stemronde sluit op 14 maart om 18.00 uur, waarna de raadsleden geselecteerd worden die tegen elkaar strijden in de finale op 18 maart tijdens het Festival van de Lokale Democratie in de Melkweg, Amsterdam. Stemmen kan op de website www.besteraadslid.nl.

Maandag kunt u overigens de visie van Kuik op de ‘ideale stad Groningen’ lezen in de Groninger Internet Courant. Haar ‘verkiezingsblog’ stond al gepland voor die dag.