nieuws

16 mei 2013, 19:07

CBK presenteert geluidskunst tijdens Time Shift Festival in oude graansilo EMG

Van 24 mei t/m 2 juni 2013 vindt in Groningen het unieke en eenmalige Time Shift Festival plaats. Een festival waarbij tal van culturele instellingen samenwerken. Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) werkt daaraan mee. Het CBK presenteert vier activiteiten met en rondom geluidskunst. Zeven talentvolle, startende, Groninger kunstenaars ontwikkelden de afgelopen maanden locatie-specifieke geluidsinstallaties.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ze deden dat binnen een masterclass van het CBK onder leiding van kunstenaar Edwin van der Heide en ontwerper Sara Kolster. Tijdens het Time Shift Festival presenteren de kunstenaars hun resultaten onder de titel Broei, een klinkende silo in EMG graansilo aan het Eemskanaal noordzijde 48 in Groningen. Doel: de bezoekers door middel van hun installaties het gebouw doen beleven. Deelnemende kunstenaars zijn Albert Hofman, Marcel Imthorn, Maud van Maarseveen, Bert Scholten, Natasha Taylor, Jos Volkerts en Eva Weerts. Broei, een klinkende silo is te bezichtigen op wo t/m vr 16.00 – 21.00 uur, za en zo 13.00 – 21.00 uur. Vrijdag 31 mei gaat de silo open om 18.00 uur.

In het CBK aan de Trompsingel 27 presenteert kunstenaar Edwin van der Heide twee werken: Sound Modulated Light, een interactieve installatie waarbij u zelf onderdeel wordt van het werk en A World Beyond the Loudspeaker, een film voor het oor. Openingstijden: wo t/m vr 09.00 – 21.00 uur en za en zo 13.00 – 21.00 uur. Zaterdag 1 juni is het CBK vanwege De Nacht van Kunst & Wetenschap open tot 23.00 uur; zondag 2 juni sluit het CBK om 17.00 uur.

Mini-symposium en lezing


Vrijdag 31 mei van 15.00 tot 18.00 uur organiseert het CBK in de EMG graansilo het mini-symposium Sound and Site over het maken en exposeren van geluidskunst in bijzondere ruimtes. Geluidskunstenaar Cilia Erens geeft een presentatie over haar werk door middel van luistervoorbeelden. Curatoren Carsten Seiffarth en Hans Koch vertellen over de uitdaging van het ontwikkelen en exposeren van locatie-specifiek werk. Gespreksleider is kunstenaar Edwin van der Heide. Het symposium is Engels gesproken.