nieuws

27 feb 2001, 00:12

Cameratoezicht voldoet niet aan verwachtingen Wallage

Burgemeester Wallage is niet tevreden over de effecten van de veertien camera’s in de Poelestraat, de Peperstraat en aan de Grote Markt. De aanwezigheid van de camera’s heeft niet geresulteerd in een daling van het aantal geweldsincidenten. Dat meldt met Nieuwsblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De veertien camera’s werden begin 2000 geïnstalleerd met als doel het aantal geweldsdelicten te doen dalen. De politie heeft vorig jaar 238 delicten geregistreerd. Dat is een stijging van drieëntwintig procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Deze stijging is voornamelijk het gevolg van een vergroting van de pakkans. Dankzij de camera’s kan de politie de binnenstad beter in de gaten houden.
Wallage stelt in het Nieuwsblad dat het te vroeg is om conclusies te trekken. De statistieken wijzen uit dat het aantal delicten waarbij wapens wordt gebruikt wel is afgenomen in de ‘bewaakte’ gebieden. Bovendien is de pakkans door de aanwezige camera’s wel toegenomen. Sinds de ingebruikname zijn er aanzienlijk meer daders aangehouden en voor de rechter gebracht.