nieuws

17 okt 2000, 00:12

Callcentergigant kan ook in Groningen moeilijk personeel vinden

Callcenterbedrijf Transcom World Wide kan ook in Groningen moeilijk personeel vinden. Het bedrijf maakte vorige maand bij de aankondiging van de komst naar de stad Groningen bekend, dat het zich juist daar ging vestigen vanwege het verwachte grote personeelsaanbod.*

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

,,Het is in Groningen wel makkelijker mensen te vinden dan in de Randstad, want daar is de arbeidsmarkt zoals bekend zeer krap, maar we moeten goed ons best doen mensen binnen te halen’’, aldus een woordvoerder van Transcom. Het bedrijf heeft onder meer samen met het Arbeidsbureau een informatiemarkt gehouden om meer bekendheid aan het bedrijf te geven en plaatste veel personeelsadvertenties.
,,Dat is redelijk succesvol geweest. We kunnen aanstaande maandag volgens plan met honderd medewerkers beginnen’’, stelt de woordvoerder. Het bedrijf wil echter snel doorgroeien naar vijfhonderd medewerkers en zoekt vooral mensen met een opleiding op mbo-niveau. Juist die blijken lastig te vinden. Dit is in tegenspraak met de gangbare opvatting dat in het Noorden ICT-personeel in het nog gemakkelijk te vinden is, maar niet haar het Westen wil verhuizen.
Transcom is onderdeel van een multinational die gevestigd is in Luxemburg. Het houdt zich bezig met dienstverlening voor telecommunicatie, toerisme en energiebedrijven. Het heeft reeds zeventien vestigingen en elf Europese landen. Er werken 4300 mensen.