nieuws

17 apr 2001, 00:12

Cabaretiers gaan strijd aan met Starmaker-single

Het cabaretteam van het VARA-televisieprogramma Kopspijkers gaat de strijd aan met de single ‘Damn, I think I love you’ van de kandidaten van het Yorin-televisieprogramma Starmaker. Het nummer schreef vorige week hitgeschiedenis door als eerste Nederlandse product ooit van niets op nummer één binnen te komen in de verschillende hitlijsten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met het nummer ‘I wanna be a onedayfly’ willen de cabaretiers binnen drie weken hetzelfde presteren. ,,Als het zulke bagger lukt, moet het ons ook lukken’’, aldus presentator Jack Spijkerman. ,,Wij willen een statement maken tegen het schandalige succes van dit soort rotzooi.’’
Samen met cabaretiers Hans Lebbis, Viggo Waas en Peter Heerschop lanceerde Spijkerman het initiatief in de tv-uitzending van afgelopen zaterdag. Muziekproducent Sony Music heeft dinsdag bevestigd het nummer uit te brengen en het viertal te begeleiden in hun beoogde spoedcarrière. De single moet begin mei in de winkel liggen. De opbrengst van het nummer gaat naar een nader te bepalen goed doel.
,,Als je het succes van de single kan beoordelen aan de hand van de kijkcijfers, zouden we toch minstens even ver moeten kunnen komen’’, gokt Spijkerman. Zijn programma trekt gemiddeld 1,6 miljoen kijkers; naar Starmaker kijken tussen de 300 en 500 duizend mensen. In het programma wordt een aantal talenten op hun weg naar roem gevolgd. In het vroegere Big Brother-huis krijgen ze onder meer dans-, zang- en muziekles.
Ook de cabaretiers gaan dans- en zanglessen volgen om hun hit tot een succes te maken. Het viertal heeft de kijkers van Kopspijkers opgeroepen ideeën aan te dragen voor de tekst van het nummer. Binnen twee dagen tijd belandden er bijna duizend reacties bij de redactie van het programma.
In een eerste reactie wenst woordvoerder B. Ruyg van het programma Starmaker de cabaretiers heel veel succes. ,,Wij voelen ons zeer vereerd dat we hen tot zo’n actie inspireren en hopen dat ook de eerste plaats weten te bereiken’’, aldus Ruyg. ,,Dat fijne gevoel gunnen we iedereen.’’