nieuws

30 aug 2001, 00:12

Buurtvereniging: “Detailhandel doet aan anti-reclame”

De Groningse detailhandel klacht altijd steen en been over de bereikbaarheid van de stad. “En dat moet stoppen”, vindt forumlid J. de Jonge van de Buurtvereniging Binnenstad-Oost. “Want op deze manier doen we onszelf ongelooflijk tekort.” Hij zegt dat als lid van een Forum op de speciale website gewijd aan het Grote Markt-beraad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Jonge stoort zich enorm aan het imago dat Groningen met de auto onbereikbaar is. “Dat is echt onterecht”, vindt ze. “Ik woon zelf in de binnenstad en overdag zijn er altijd parkeerplaatsen voor de deur. Bovendien is er volop ruimte in de parkeergarage’s in de binnenstad.” De grote boosdoener is in haar ogen de Groningse detailhandel. “Ze klagen al sinds het verkeerscirculatieplan en de anti-reclame is enorm. Hun geklaag wordt zo langzamerhand een self-fullfilling prophecy, want de mensen komen niet meer met de auto naar Groningen omdat ze denken dat de stad onbereikbaar is.”
Daarbij mist Groningse binnenstad volgens haar echte trekkers. “Ik denk dan aan kwaliteitswinkels die een reden zijn om naar de stad te komen. De V&D is geen reden om naar de binnenstad te komen.” Gecombineerd met het nodige vertier zou de Grote Markt dan weer een aantrekkelijke plek kunnen worden, meent ze. “Het moet iets zijn waar iedereen iets aan heeft, eventueel gecombineerd met winkels. Echt multi-functioneel dus.”
Een theater is in haar ogen een dergelijke verbetering, maar ook een bioscoop aan de markt ziet De Jonge wel zitten. “Ik vind het een goed idee om de Oostzijde van de Grote Markt aan te pakken. Er moet daar weer meer levendigheid komen, op het gebied van uitgaan en winkelen.” Ze doet een beroep op ondernemers om meer te letten op de wensen van de oudere Groningers op het gebied van uitgaan. “Want het uitgaansleven is nu veel te eenzijdig op jongeren gericht.” DE WEBSITE MET MEER STANDPUNTEN OVER DE TOEKOMST VAN DE GROTE MARKT IS TE VINDEN OP HET ADRES:http://www.grotemarktberaad.nl