nieuws

26 jul 2000, 00:12

Buurtcomité wil bochtiger Prinsesseweg

Het buurtcomité Oranjebuurt willen dat de Prinsesseweg bochtiger wordt. Ze hopen dat op die manier een eind komt aan een reeks van ongelukken op de doorgaande weg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De ‘chicane’ ter hoogte van de Nassaulaan blijkt een onneembare bocht voor hardrijders. Regelmatig vliegen de coureurs uit de bocht en belanden ze op de in het midden aangelegde groenstrook of tegen een geparkeerde auto. De bewoners zijn het zat en vragen de gemeente om maatregelen. Bovendien willen ze dat de politie radarpalen plaatst zodat de snelheidsduivels gepakt kunnen worden “Moeten er eerst doden vallen voordat er iets gebeurt”, vraagt M. Bunt van het buurtcomité Oranjebuurt zich in Groninger Dagblad af.
Het ironische is dat het buurtcomité bij de herinrichting van de Prinsesseweg zelf aandrong op de aanleg van de chicane. De gemeente wilde de Prinsesseweg het liefst recht maken. Als compromis kwam de flauwe bocht bij de Nassaulaan uit de bus. “Maar dat is niet genoeg”, zegt Bunt. “Er moeten meer van dit soort bochten worden aangelegd, zoals we toen ook al zeiden.” Na de zomer gaat het buurtcomité zich bezinnen op acties.