nieuws

26 okt 2000, 00:12

Buurt organiseert 'Bevrijdingsfeest' in Noorderplantsoen

Wijkbewoners rond het Noorderplantsoen geven zaterdagmiddag een opmerkelijk feestje.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onder het motto 'Pak het park weer terug' organiseren buurtbewoners op zaterdagmiddag 28 oktober een zogenoemd 'Plantsoenbevrijdingsfeest' ter gelegenheid van het ‘definitieve vertrek' van de drugsscene.
. De festiviteiten spelen zich af rondom de muziek-koepel en het voormalige 'junkenbankje' aan het begin van de Moesstraat. De festiviteiten bestaan uit: muziek in de koepel, schminken, wandelingen met uitleg over de natuur en vooral veel leuke speelactiviteiten voor jong en oud zoals jeu de boules, voetballen, skeeleren, blikgooien, zaklopen, en spekhappen. In plaats van junks en dealers ontmoeten bewoners van de Noorderplantsoenbuurt elkaar in een geïmproviseerde koffieshop (u wordt hier bediend door leden van het Nationale Actiecomité tegen Drugsoverlast) waar gratis 'coke' wordt uitgedeeld.
De actie van de bewoners van de Tuinbouwstraat en de Noorderbuitensingel tegen de overlast van de junks en dealers in het Noorderplantsoen en omliggende straten heeft succes gehad. Na diverse bijeenkomsten heeft Burgemeester Wallage op dinsdag 17 oktober een afvaardiging van de buurt op de hoogte gesteld van wijzigingen in het drugspreventiebeleid van de Gemeente Groningen.