nieuws

08 mei 2013, 10:10

BusinessWise: colleges voor Groningse ondernemers en managers in Martiniplaza groot succes

Er is veel belangstelling bij Groningse ondernemers en managers voor een bijzonder initiatief van Martiniplaza: hoorcolleges tussen de middag van toonaangevende sprekers uit de Groningse wetenschap. Dinsdag 14 mei is er een hoorcollege van professor Elmer Sterken over de vraag: ‘Wat is de echte oorzaak van de crisis?’

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

BusinessWise is primair een college. Niet voor studenten of scholieren maar voor ondernemers, managers, adviseurs, medewerkers, enzovoorts. Kortom voor zakelijk Noord Nederland. Wetenschap gericht op de praktijk. Maar de ondernemers kunnen er niet alleen kennis opdoen: Business Wise blijkt zich ook al te ontpoppen tot een netwerk-gelegenheid.


Op 14 mei vindt dus BusinessWise Q2 plaats. Professor dr. Elmer Sterken, rector magnificus en hoogleraar monetaire economie, geeft dan het volgende college onder de titel: “Wat is de ECHTE oorzaak van de crisis?” Leiden wij scholieren en studenten goed op voor een toekomstige rol op de arbeidsmarkt?
Veelal worden banken en andere financiële instellingen gezien als de veroorzakers van de huidige economische crisis. In dit college wordt betoogd dat er dieperliggende factoren zijn die zorgen voor de groeivertraging. Het belangrijkste probleem is dat de toekomstige economische vraag andere vaardigheden en productiviteit van werknemers  verlangt dan men nu beseft.


De mismatch tussen vraag naar en aanbod van arbeid is een mogelijke oorzaak van de huidige malaise, aldus de hoogleraar.


Het programma :


11.30 uur: inloop & koffie
11.50 uur: welkom & college
13.00 uur: lunch & netwerk
14.00 uur: einde


Meer informatie en aanmelding:  www.businesswise050.nl