nieuws

23 aug 2000, 00:12

Busbedrijf Arriva blijft op Zuidwolde rijden

Ondanks de reconstructie van de Groningerweg bij Zuidwolde blijft Arriva Zuidwolde aandoen. In tegenstelling tot eerdere berichten; eerder is gemeld, dat reizigers van en naar Zuidwolde tijdens herstelwerkzaamheden aan de Groningerweg gebruik moesten maken van noodhaltes bij de afslag Eemshaven nabij Zuidwolde.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘In overleg met Arriva is besloten voorlopig, tot 5 september, gebruik te blijven maken van de halte Zuidwolde aan de rotonde in de Groningerweg bij het dorp’, aldus een mededeling van de gemeente Bedum. ‘Hiermee wordt onder meer tegemoetgekomen aan een wens van Plaatselijk Belang Zuidwolde.
Vanaf maandag 21 augustus beginnen de werkzaamheden aan de Groningerweg tussen de oostelijke rondweg van Groningen en de afslag Bedum/Zuidwolde van de Eemshavenweg. De weg wordt geasfalteerd. Deze werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Het begin van het project betreft de oostelijke ringweg en de rotonde in de Groningerweg bij Zuidwolde.
Vanaf 5 september volgt de tweede fase: de asfaltering van het deel van de weg tussen de rotonde en de afslag van de Eemshavenweg. De rotonde bij Zuidwolde blijft bereikbaar. Vlakbij deze rotonde bevinden zich de bushaltes van Arrivalijn 61.