nieuws

16 sep 2001, 00:12

Burgemeester Wallage: 'Oceaan tussen ons en Amerika steeds kleiner'

In totaal hebben zo’n acht- tot negenhonderd aanwezigen de herdenkingsbijeenkomst gisteren in de Martinikerk bezocht. Burgemeester Wallage hield er een korte maar indrukwekkende speech.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens zijn speech stelde burgemeester Wallage dat bij gebeurtenissen als deze ‘de oceaan wel heel erg klein wordt. We voelen ons zeer sterk verbonden met Amerika’, zo betoogde de burgemeester. Hij liet weten dat ‘we deze aanslag niet over onze kant kunnen laten gaan’. Hij benadrukte echter dat 'zo maar wraak niet past bij de waarden van democratie en gerechtigheid.' Ook het gejuich van Palestijnse kinderen mag geen reden zijn om bijvoorbeeld een hele groep aan te pakken. Maar hoe donker deze tijden ook zijn, volgens Wallage zijn er ook nu nieuwe lichtpunten en tekenen van hoop. Dat lichtpunt schuilt volgens Wallage in de indrukwekkende wijze waarop de hulpverleners in New York hun uiterste best doen.
Na afloop van de bijeenkomst konden de bezoekers aan de herdenkingsbijeenkomst bloemen leggen bij Amerikaanse vlaggen bij de hoofdingang van de Martinikerk in de St. Jansstraat.