nieuws

16 mei 2013, 09:09

Burgemeester Rehwinkel haalt zich woede op de hals van FC Groningen

Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen heeft zich de woede op de hals gehaald van de directeur van FC Groningen, Hans Nijland. Burgemeester Rehwinkel vindt het om veiligheidsredenen onverantwoord om een vrije kaartverkoop toe te staan voor de wedstrijd FC Groningen – FC Twente, van vanavond. Daarom heeft burgemeester Rehwinkel vergunningsvoorwaarden opgelegd, ook omdat het vanavond Koopavond is en er Kermis is in de stad, waardoor het voor de politie onmogelijk zou zijn om overal tegelijk te zijn als dat nodig is. Hans Nijland wil voorlopig geen overleg meer voeren met de gemeente Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

FC Groningen is nu ‘zwaar teleurgesteld’ in de vergunningsvoorwaarden, en vreest dat er nu aanzienlijk minder kaarten verkocht worden dan anders mogelijk zou zijn geweest.
In de evenementenvergunning, die afgegeven en nodig is om een voetbalwedstrijd te mogen organiseren en spelen, wordt aan FC Groningen een beperking van de kaartverkoop opgelegd. Voor de thuiswedstrijd van donderdagavond mag FC Groningen vanaf vandaag maximaal twee kaarten verkopen aan seizoen- en clubkaarthouders en aan inwoners van de drie noordelijke provincies.


Niet alleen FC Groningen wordt beperkingen opgelegd. De supporters van FC Twente mogen Euroborg donderdagavond alleen bezoeken middels een verplichte buscombi. Bij de reguliere competitiewedstrijd in maart van dit jaar kon een gedeelte van de Twente-supporters nog met een autocombi naar Euroborg komen.
 

Politie en gemeente zijn bij een vrije kaartverkoop bevreesd dat Twente-supporters kaarten kopen voor andere delen in het stadion dan het gastenvak van Euroborg. FC Groningen verwijt de overheidsinstanties een gebrek aan inlevingsvermogen en realiteitszin, zo meldt de club op haar website.