nieuws

24 apr 2013, 21:09

Burgemeester Rehwinkel: geen tweede termijn in Groningen

Peter Rehwinkel heeft tijdens de raadsvergadering bekend gemaakt dat hij stopt in september 2015.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Burgemeester Peter Rehwinkel wil na afloop van zijn huidige periode van zes jaar als burgemeester van Groningen, geen tweede termijn. Dat betekent dat hij in 2015, wanneer zijn eerste periode van zes jaar er op zit, niet opnieuw burgemeester wil worden.

Dat heeft een woordvoerder van de burgemeester woensdagavond bevestigd.


Burgemeester Rehwinkel heeft woensdagmiddag aan het presidium uit de gemeenteraad laten weten niet nogmaals zes jaar burgemeester te willen worden. Zijn beslissing houdt , zo let hij weten, verband met een grote gemeentelijke herindeling van Groningen, waarbij het aantal gemeenten wordt teruggebracht van 24 naar zes. ‘Nieuwe gemeenten hebben dan ook recht op een nieuw burgemeester’, aldus Peter Rehwinkel. Zijn beslssing staat los van recente kritiek die hij kreeg naar aanleiding van de Facebook-rellen in Haren.


De mededeling werd door burgemeester Rehwinkel in het geheim aan het presidium – een overleg van alle fractievoorzitters – gedaan. Maar al binnen kort tijd lekte de inhoud van de verklaring van de burgemeester uit. Daarop besloot burgemeester Rehwinkel zijn verklaring in het openbaar voor de volledige gemeenteraad te herhalen


Peter Rehwinkel (48) is sinds 2009 burgemeester van Groningen.