nieuws

12 jul 2001, 00:12

Borstbeeld voor Brood op Grote Markt in Zwolle; prijzen voor kunst schieten omhoog

Herman Brood mag dan jarenlang in Groningen hebben gewoond: in Zwolle komt op de Grote Markt aldaar een borstbeeld. Dat is vanmorgen bekend gemaakt. En sinds de zelfmoord van ’s lands enige echte rock-and-roll ster schieten de prijzen voor zijn kunstwerken omhoog.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de initiatiefnemers van het borstbeeld van Herman Brood heeft deze laten weten de Grote Markt in Zwolle, waar hij werd geboren, de meest geschikte plek te vinden voor een borstbeeld.
Inmiddels schieten de prijzen voor zeefdrukken van Herman Brood op de internetveiling Ricardo.nl omhoog sinds de kunstenaar woensdag zelfmoord pleegde. Ook het aantal 'kijkers' naar de website van de internetveiling nam spectaculair toe. Op de website staan vele tientallen werken van zijn hand. Overigens meldt het Groninger Dagblad Stad vanmorgen dat in De Tevreden Rookster, een coffeeshop aan het Zuidertdiep, waar ook schilderijen van Brood te koop worden aangeboden, de collectie heeft verwijderd. Daar hing een schilderij te koop met de navrante tekst: ‘Morgen kan ie weg zijn’.