nieuws

24 sep 2000, 00:12

‘Boobytrap-winkelier’ haalt gevaarlijkste snufjes weer weg

De Groningse winkelier Eddy Huisjes, die in zijn winkel in Paddepoel een arsenaal aan boobytraps had aangelegd om dieven af te schrikken, heeft de meeste van de valstrikken weer uit zijn zaak verwijderd. Een waarschuwend telefoontje van een advocaat bracht hem op andere gedachten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

,,Ik wil niet voor zo’n gedrogeerde debiel achter slot en grendel terechtkomen’’, aldus Huisjes. De hem onbekende advocaat belde de man na het bericht over zijn vallenpartij op een regionaal tv-kanaal te hebben gezien. ,,Als er ook maar een druppeltje bloed vloeit, vindt een rechter het slachtoffer al zielig en word ik als zondebok bestempeld’’, hoorde de winkelier van de jurist. Huisjes streek met zijn hand over zijn hart en haalde de gevaarlijkste vallen, waaronder een plank met vlijmscherpe spijkers, weg.
De winkelier besloot tot het aanleggen van de boobytraps nadat zijn zaak in nog geen tien dagen tijd twee keer na sluitingstijd werd leeggeroofd. De schade bedroeg tienduizend gulden. Overigens heeft de Vereniging van Eigenaren die de panden in het winkelcentrum beheert wèl toegezegd de deuren in het complex van slagvast glas te voorzien. ,,Mijn doel is dus wel bereikt’’, aldus een tevreden Huisjes. ,,Ik kan tenminste weer rustig slapen ’s nachts.’’