nieuws

05 okt 2001, 00:12

Bonbons van meelwormen in Natuurmuseum op Wetenschapsdag op 7 oktober

Trek in een lekkere bonbon van meelwormen? Of smurfenbrood van zeewier? Dit zijn wellicht de gerechten van de toekomst die van gemaakt kunnen worden middels de nieuwste technieken. Alles daarover komt aan de orde tijdens de wetenschapsdag op 7 oktober in het Natuurmuseum in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het landelijke thema van de wetenschapsdag is dit jaar ‘voeding’. Speciaal daarom is er naast een pretlab ook aandacht voor wel heel bijzondere voeding in Hapjeskaart van de toekomst?
Smurfenbrood van blauwgistwier, roggenballen met haringsmaak, meelwormbonbons, kaascreme van de gele kanariekoe of roodbaarsgeit of een lekker kwalletje. Is dit de hapjeskaart van de toekomst; genetisch gemanipuleerd voedsel? Rolf Döderlein de Win en Hans de Zwaan, docenten aan het Friesland College, afdeling horeca en voeding hebben de hapjes samen met studenten voorbereid. Vanaf 12:00 uur, f1,50 (€0,68) per hapje, op is op!
Pretlab
In het pretlab kunnen kinderen en jongeren verschillende werkstukken in elkaar zetten. Zo kunnen ze o.a. pretpoets maken, een vrolijke keuken of een quizmaster. Bij de Quizmaster kan men zelf vragen samenstellen. Lichtjes en geluiden geven aan of de antwoorden goed of fout zijn. Dit gebeurt onder begeleiding van de vrouwen van Technika 10. Vanaf 12:15 uur. Voor kinderen vanaf 6 tot ± 14 jaar. Prijzen pretlab pakketjes vanaf ƒ5,50 (€ 2,50) tot ƒ10 (€4,54).