nieuws

23 feb 2013, 09:09

Bodembeweging op zoek naar nieuwe bestuursleden

De Groninger Bodem Beweging krijgt een nieuw bestuur. Drie van de vier huidige bestuursleden hebben hun taak neergelegd. Waarnemend voorzitter Bettie van Veen doet dat omdat ze de werkzaamheden van de GBB niet meer kan combineren met haar werk. Twee andere bestuursleden zouden volgens het Dagblad van het Noorden zijn opgestapt omdat ze zich niet kunnen vinden in de werkwijze van Van Veen en secretaris Hilda Groeneveld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sinds het uitkomen van het rapport van minister Kamp, heeft de GBB het ontzettend druk. ‘Ik kan het niet meer combineren met mijn fulltime baan’, zegt voorzitter Bettie van Veen. Samen met Groeneveld stond ze dagelijks pers, Kamerleden en eigen leden te woord. Dat zorgde ook voor wrijving, omdat er wel eens dingen werden gezegd, waar de overige bestuursleden niet van op de hoogte waren.

De GBB heeft volgende week een ledenvergadering, waarbij er een nieuw bestuur wordt gekozen. Secretaris Hilda Groeneveld blijft aan als bestuurslid. Verder heeft de bodembeweging zes kandidaat-bestuursleden. Volgens de beweging zijn dat ‘professionele bestuursleden’, waar de GBB weer klaar is voor de komende hectische tijd. Oud-voorzitter Jelle van der Knoop komt in ieder geval weer terug.