nieuws

25 okt 2000, 00:12

Blue Moon: opvolger A Star is Born moet Groningen weer laten spetteren

Groningen moet volgend jaar september opnieuw in het middelpunt van de belangstelling van cultureel Nederland komen te staan. Dat is dan te danken aan het programma Blue Moon, de opvolger van A Star is Born uit 1996. Gisteren werden spectaculaire plannen voor Blue Moon gepresenteerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Blue Moon wordt volgend jaar gehouden van 19 augustus tot en met 21 september. Het moet een spraakmakende manifestatie worden op het raakvlak van architectuur en cultuur, passend in de Groninger traditie. De manifestatie wordt opgezet rondom het Europapark waar Groningen spectaculaire plannen voor heeft. Maar ook vijf vergeten plekken in de binnenstad moeten dankzij beroemde architecten nieuwe impulsen krijgen.
Het masterplan voor Blue Moon is afkomstig van de Japanse architect Toyo Ito. Die heeft een plan gemaakt waardoor het Europapark wordt verbonden met de binnenstad. De komende maanden zal een vijftal teams van internationale architecten en Groningse kunstenaars en cultuur-instellingen de manifestatie verder voorbereiden. De kosten van de grote manifestatie worden geraamd op 7,5 miljoen. De gemeente Groningen neemt daarvan 4,2 miljoen voor haar rekening.