nieuws

17 sep 2000, 00:12

Blok woningen Winschoten tijdelijk ontruimd uit angst voor ‘bom’

Een verdacht pakje zette zaterdagmiddag korte tijd een huizenblok in Winschoten op stelten. Naar aanleiding van de aanhouding op vrijdag van een 28-jarige Winschotenaar die in het bezit bleek van een revolver waarmee knalpatronen kunnen worden afgeschoten nam de politie zaterdag een kijkje in de woning van een 42-jarige man in de Azaleastraat in Winschoten. In de woning werd behalve een aantal patronen en een kleine hennepkwekerij ook een verdacht pakje aangetroffen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omdat vermoed werd dat het mogelijk een explosief betrof werd na tussenkomst van de technische recherche het EOC KL uit Culemborg gewaarschuwd. Uit alle voorzorg werd na overleg met de loco-burgemeester besloten het blokje woningen waarvan het betreffende pand onderdeel uitmaakt te ontruimen. De bewoners werden tijdelijk in een hotel in Winschoten ondergebracht. Na de komst van het explosievenopruimingscommando, die het pakje veilig stelde, kon de afzetting worden opgeheven en de bewoners weer naar de huizen terugkeren.
De EOC-ploeg kon geen zekerheid geven over de aard van het mogelijke explosief. Het pakje is naar het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk gebracht voor nader onderzoek. De 42-jarige bewoner zit ingesloten voor nader verhoor. De 28-jarige man die na verhoor en een proces-verbaal vrijdag op vrije voeten werd gesteld is naar aanleiding van het gebeuren in de Azaleastraat zaterdagmiddag aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en wordt nader verhoord.