Nieuws

Bloemenjaarmarkt: “Drukte vroeg op gang”

Het was vrijdagochtend rond een uur of tien al behoorlijk druk in de binnenstad van Groningen. “De drukte kwam vroeg op gang”, zegt Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club. Samen met wethouder Carine Bloemhoff gaf hij om 09.00 uur het startsein voor de 40e editie van de Bloemenjaarmarkt.


Leestijd: 1 minuut

Bos verwacht vrijdag dan ook een ‘gezellige drukte’ in de binnenstad van Groningen. De Bloemenjaarmarkt trekt traditioneel al vele tienduizenden bezoekers naar de stad, en dit jaar zit het weer ook nog eens mee, zegt Bos: droog, en af en toe een waterig zonnetje.

De bezoekers van de Bloemenjaarmarkt kunnen ook dit weer hun pas gekochte bloemen en planten in bewaring geven bij het depot aan de zuidzijde van de Grote Markt, bij ABN AMRO. “Dan hebben mensen daarna hun handen vrij om te gaan winkelen of bij te komen met een kopje koffie”, zegt Bos.

Omdat het de veertigste editie van de bloemenjaarmarkt is, kunnen bezoekers zichzelf dit jaar mét bloemen op de foto laten zetten bij een fotobooth op de Grote Markt.

Voor de eerste keer wordt dit jaar ook de Nieuwe Markt bij het evenement betrokken. Daar kunnen bezoekers onder andere meedoen aan een gratis bloemschikworkshop. Verder vinden ze er terrassen en kleine verrassingen.