nieuws

15 jan 2009, 10:10

Bloederige handafdruk blijft achter op woning vermoorde studente

Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt een bloederige handafdruk niet van de achterdeur van de begin november in Groningen vermoorde studente Suzanne Martens. "We hebben het wel geprobeerd, maar we krijgen hem er niet af", aldus een woordvoerder. De woning wordt sinds een week te huur aangeboden door woningcorporatie Lefier.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 25-jarige studente werd twee maanden geleden dood aangetroffen in haar woning aan de Goeman Borgesiuslaan. Rechercheurs vonden in en rond de woning bloedsporen van de verdachte, 20-jarige buurman Dirk Z., en het slachtoffer. Of het bloed in de handafdruk van hem of het slachtoffer afkomstig is, kan het OM nog niet zeggen. Ook is nog niet bekend wie de handafdruk heeft achtergelaten. "Alle gevonden sporen, ook die in de woning zijn gevonden, zijn naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd voor onderzoek", aldus een woordvoerder. In de bloedsporen zijn volgens justitie ook vingerafdrukken en schoensporen gevonden.

Door een over de handafdruk gespoten chemische stof, gebruikt om bloedsporen op te sporen, lukt het justitie niet meer om het bloed te verwijderen. "Het is nu aan de woningcorporatie om er iets aan te doen", laat het OM weten. Woningcorporatie Lefier heeft een schoonmaakbedrijf naar de woning gestuurd, maar ook hen is het niet gelukt om de handafdruk van de deur te halen. "We gaan erachteraan. Het moet sowieso worden opgelost", aldus een medewerker.