nieuws

17 apr 2001, 00:12

Bisschop Eijk kampt met zenuwpijnen in gezicht

Bisschop Eijk van Groningen kampt opnieuw met gezondheidsproblemen. Hij heeft sinds enkele weken zenuwpijnen in het gezicht. Artsen zijn er nog niet in geslaagd de juiste medicijnen te vinden om de kwaal te bestrijden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eijk schrijft dat in een paasgroet aan de gelovigen in zijn bisdom. Hij werd begin januari tijdens een retraite in een Duits klooster getroffen door misselijkheid en duizeligheid, die het gevolg waren van een afsluiting van een bloedvat in de hersenstam. Daarvan is hij hersteld, zei zijn woordvoerder donderdag.
Drie weken geleden kreeg de bisschop echter last van pijnlijke trekken in zijn gezicht. Eijk verblijft nog altijd in een klooster in Duitsland. Op verzoek van de bisschop wordt de plaatsnaam niet bekendgemaakt. ,,We gaan ervan uit dat hij herstelt, maar we weten nog niet wanneer'', zei de woordvoerder.
Eijk roept in zijn paasgroet verder op tot solidariteit met de door de mond-en klauwzeercrisis getroffen boeren, nu MKZ ook in Friesland, dat onder het bisdom Groningen valt, is uitgebroken.
,,Voor velen van ons is het onmogelijk in directe zin iets voor hen te betekenen. Wel kunnen we met hen solidair zijn door ons meeleven en ons gebed'', schrijft Eijk. Hij spreekt de hoop uit dat de veehouders met Pasen kracht van God mogen ontvangen om staande te blijven.