nieuws

12 dec 2000, 00:12

Bio-tech bedrijf Invitrogen vertrekt; tegenvaller voor Stad en NOM

De week begint voor de gemeente Groningen en de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij met een bitter smakende pil: het in Hoogkerk gevestigde succesvolle biotech-bedrijf Invitrogen gaat Groningen verlaten. Dat heeft de directie zojuist via Radio Noord bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Invitrogen is een van de visistekaartjes van Groningen op het gebied van bio-technologie. Het bedrijf was een van de paradepaardjes van Groningen, dat niet alleen IT-stad wil zijn, maar ook ‘bio-med-city’.
Invitrogen werd vier jaar geleden opgericht en kende inderdaad een zeer succesvolle ontwikkeling. Het bedrijf betrok een fraai pand in Hoogkerk en kreeg steun van de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) en de gemeente Groningen. Maar het succes keert zich nu tegen de regio zelf. Want Invitrogen heeft onlangs een bedrijf in Amerika overgenomen en heeft besloten om daar de meeste activiteiten te concentreren. Dat betetekent het verlies van 54 arbeidsplaatsen in Groningen en van een zeer fraai visitekaartje. De helft van de medewerkers verhuist naar Gent en Glasgow, zo liet de directie vanmiddag weten via Radio Noord. Voor de overige 27 medewerkers wordt ontslag aangevraagd.