nieuws

18 apr 2013, 22:10

Bijzondere nieuwbouw in hartje Europapark

Het Europapark begint zich steeds meer te ontwikkelen tot een modern visitekaartje van ondernemend Groningen. Er komt opnieuw een bijzonder gebouw bij. Het gaat om een pand met daarin kantoren op de begane grond, en bovenin jongerenhuisvesting.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Multifunctionele Solid combineert de dynamiek van jongerenhuisvesting met een kantoorfunctie in één gebouw. Kenmerk van een Solid is dat verschillende vormen van wonen, werken en recreëren flexibel ingepast kunnen worden in een toekomstbestendig gebouw. Op 27 maart 2013 hebben m2o5 Real Estate en Lefier een koopovereenkomst getekend voor deze duurzame ontwikkeling.

Het plan bevindt zich in het centrum van het Europapark op de kruising van het Winschoterdiep en de Boumaboulevard in Groningen.

De karakteristieke Kolenmuur van de oude energiecentrale is integraal onderdeel van het gebouw. De oppervlakte van het gebouw is ca. 7600 m2 bruto vloeroppervlak, waarvan ongeveer 1150 m2 kantoorfunctie.

De totale hoogte van het gebouw is 5 bouwlagen en bestaat uit een commerciële plint met daarboven 132 studio’s voor jongeren.

Lefier gaat deze studio’s verhuren. m2o5 Real Estate is risicodragend ontwikkelaar en Lefier zal de 132 studio’s turnkey afnemen. Het gebouw is ontworpen door Team 4 Architecten uit Groningen.