nieuws

13 sep 2000, 00:12

Bijna tweeduizend handtekeningen verzameld tegen garage onder Grote Markt

Al meer dan 1800 Groningers hebben de afgelopen week hun handtekening gezet onder de definitieve aanvraag voor een referendum over de gemeentelijke plannen met de Grote Markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De resterende 2600 handtekeningen zullen in dit tempo ruim voor 20 oktober binnen zijn. Gezien het enthousiasme van de Groningers zal er dit voorjaar dus zeker een referendum gehouden worden.
Tijdens het verzamelen valt op dat de bevolking goed op de hoogte is. Het verzet tegen het plan voor de bouw van een parkeergarage groeit, zegt het Comité. Mensen stonden zaterdag zelfs in de rij om hun handtekening te mogen plaatsen. Steeds meer Groningers verwachten dat de tegenstanders van de parkeergarage het referendum zullen winnen. Ook de gemeente lijkt de tegenstand serieus te gaan nemen. Ondanks herhaalde beloftes om geen campagne te voeren , plaatste de gemeente Groningen woensdag in "De Gezinsbode" een grote advertentie om haar plannen te verdedigen. SP, GroenLinks en Student en Stad hebben hierover vragen gesteld aan B&W. Comite GGGM vindt het prima dat de gemeente campagne gaat voeren voor het referendum. Het comite eist dan wel evenveel geld en middelen, om in staat te zijn een gelijkwaardige tegencampagne te voeren. Meer informatie en achtergrond informatie op de website: www.nieuwenoordzijde.nl