nieuws

20 feb 2001, 00:12

Bijenkorf ook naar Grote Markt bij afwijzing garage in referendum’

Het winkelconcern De Bijenkorf wil toch naar de Grote Markt, ook bij een afwijzing van een parkeergarage in het referendum. Dat meldt vanmorgen het Groninger Dagblad Stad

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groninger Dagblad Stad citeert vanmorgen een woordvoerder van de Koninklijke Vendex KBB. Volgens hem wil De Bijenkorf over vijf jaar sowieso een winkel openen aan de Grote Markt, ongeacht de uitslag van het referendum. De woordvoerder suggereert in het artikel dat de nieuwe Bijenkorf in elk geval op de plek van V&D zou kunnen komen.
Deze opmerkingen van De Bijenkorf zijn zeer opmerkelijk omdat het concern steeds heeft aangegeven niet naar de Grote Markt te komen wanneer er geen parkeergarage onder de Grote Markt komt. In dat geval zou er uitsluitend een vestiging van De Bijenkorf komen inde Heretstraat, in het vroegere pand van Anson’s. De voorstanders van de vernieuwing van de Noordzijde hebben dat ook steeds als argument aangevoerd om toch akkoord te gaan met de bouw van de parkeergarage. Maar het Comité Geen Gat in de Grote Markt heeft steeds betoogd dat de ondernemers toch wel zelf in de Noordwand zullen investeren, ook wanneer de plannen voor de parkeergarage worden afgewezen. Het berichtgeving in het Groninger Dagblad lijkt die argumentatie nu te verstevigen.