nieuws

02 nov 2000, 00:12

Bijenkorf ‘alleen naar Grote Markt bij komst parkeergarage’

Wethouder W. Smink van ruimtelijke ordening krijgt steun vanuit het Beijenkorfconcern voor de plannen voor de Nieuwe Noordzijde. Dit grote warenhuis laat vanmorgen in het Groninger Dagblad weten alleen naar de Grote Markt Noordzijde te willen wanneer er een parkeergarage komt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voorlopig wil de Beijenkorf alleen een kleinere vestiging in de Herestraat. Het Groninger Dagblad citeert vanmorgen woordvoerder Peter van Bakkum van Vendex KBB. Die zegt: ‘Ik moet me politiek uitdrukken, omdat er een referendum komt. Maar als detailhandelsconcern is goede parkeergelegenheid een belangrijke basis onder je bestaan’.
‘Een warenhuis kan niet zonder autoconsument. Klanten willen nu eenmaal het liefst ìn de winkel parkeren. Kleding gaat nog wel, maar wie neemt nu een espresso-apparaat mee op de fiets. Dat voelt niet veilig’. Projectontwikkelaar Multi Vastgoed is opgetogen over de aangekondigde komst van de Beijenkorf naar de Nieuwe Noordzijde. ‘Absoluut heel goed nieuws, zowel voor Groningen als voor de ontwikkeling van de Grote Markt’. Meer nieuws over deze kwestie vandaag in het Groninger Dagblad Stad.