nieuws

23 mrt 2013, 12:12

Bij massale actie Groninger politie op A7 ruim 400 personenauto’s gecontroleerd

De politie heeft gisteravond en afgelopen nacht een grote verkeerscontrole gehouden op de autosnelweg A7 bij het industrieterrein Westpoort. De controle werd samen gehouden met de Douane, Belastingdienst, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Inspectie Leefomgeving en Transport, Centraal Justitieel Incassobureau, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Koninklijke Marechaussee en Openbaar Ministerie. Deze grote controle werd in het kader van het project ‘A7 Veilig’ gehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De controles werd gehouden van 21.00 uur tot 03.00 uur. Verkeer op en rondom de A7 werden door motorrijders geleid naar de controleplaats op het industrieterrein Westpoort. Hier werden de bestuurders van vrachtauto’s, personenauto’s en taxi’s gecontroleerd. Daarnaast heeft ook de videosurveillance verschillende mensen staande gehouden. Deze bestuurders werden met behulp van video-opnames direct geconfronteerd met hun rijgedrag.


Resultaten


In totaal werden 418 personenauto’s gecontroleerd. Dit resulteerde in 67 bekeuringen (56 voor niet tonen van rijbewijs- of kentekenbewijs, 2 x onverzekerd rijden, 1 x niet dragen gordel, 1 x meer verlichting voeren dan is toegestaan, 1 x rijden met verlopen rijbewijs, 4 x rijden onder invloed en 2x overschrijden maximumsnelheid met meer dan 40 km/uur.


Ook werden er 6 taxi's gecontroleerd. Dit resulteerde in 3 bekeuringen (2 x niet invullen rittenstaat en overschrijding wekelijkse rust en 1 x ontbreken zogenoemde traceerbaarheidskaart).
In totaal werden 27 vrachtwagens gecontroleerd.

Hierbij werden 16 bekeuringen (1 x niet voeren bestuurderskaart, rijden met valse bestuurderskaart, 1 rijden met niet gekeurde tachograaf, 1 x meer verlichting dan toegestaan, niet hebben van printpapier, 1 x niet tonen rijbewijs, 1x voeren van niet gestuwde lading van gevaarlijke stoffen – betrof een buitenlander, betaalde direct 500 euro boete-, 2x overschrijden lengte en hoogte van voertuig) uitgedeeld