nieuws

05 mrt 2013, 11:11

Bij Hoendiep vermist echtpaar is afkomstig uit Aduard; waarschijnlijk sprake van misdrijf

De politie zoekt verder naar een stoffelijk overschot van een bij het Hoendiep vermist ouder echtpaar. Inmiddels is een lichaam gevonden. Het echtpaar is afkomstig uit Aduard. Gezien het feit dat er bloedsporen zijn gevonden in de boot lijkt een misdrijf voor de hand te liggen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om een man van 70 en een vrouw van 68. Dat heeft de politie dinsdag laten weten. Hun huis in Aduard  is afgezet met politielinten.


Gisteren had het echtpaar een afspraak met iemand die hun boot wilde kopen. Sindsdien ontbreekt van hen elk spoor. Bij de zoektocht in het kanaal het Hoendiep vond de politie dinsdagochtend een lijk in het water. De boot is teruggevonden met bloedsporen. De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van het gevonden lichaam en de doodsoorzaak.


De auto van het echtpaar is teruggevonden in Hoogkerk, ten westen van Groningen. Daar lag de boot oorspronkelijk afgemeerd. De auto was niet afgesloten en de persoonlijke spullen van het koppel lage nog in de auto.


Volgens een buurman heeft het echtpaar drie zoons, die allen het huis uit zijn. ,,De man was altijd met zijn boot bezig. In de zomer gingen ze er samen mee op vakantie'', aldus de buurman.